Kasutaja kustutamine

From eKool wiki
Jump to: navigation, search


NB! Kasutaja kustutamine tähendab tema kasutajaandmete (kasutajanimi, parool, seotud vestlused, blogipostitused jms) kustutamist. Koolidesse jääb kasutajaga seotud õppeinfo (nimi õpilaste nimekirjas ja päevikutes ning aruannetes, hinded, puudumised, märkused jms) alles.
Gdpr delete2.png
Gdpr delete3.png
Gdpr delete4.png
Gdpr delete5.png


Oma kasutaja (oma isikuandmete) kustutamiseks:

  1. Te peate olema turvaliselt eKooli sisse logitud (ID-kaardiga, mobiil-IDga, smart-IDga või pangalinkide kaudu). Parooliga logides on vastav link Teile hall (mitte-aktiivne).
  2. avage oma Profiil (hammasratta kujuline ikoon eKooli lehe päises);
  3. valige teine leht "Kasutajakonto seaded"
  4. leidke selle lõpust kasutaja kustutamise kohta infot andev sektsioon
  5. vajutage selle sektsiooni alguses allosas olevale lingile "Kasutaja ja isikuandmete kustutamine"
  6. Järgmise sammuna logitakse Teid automaatselt eKoolist välja ja Te peate kordama turvaliselt logimist. Seda sammu on vaja, et olla kindel - Te ei ole oma arvutit jätnud järelvalveta ja keegi teine ei kasuta seda olukorda Teie kasutaja kustutamiseks.
  7. Peale uut turvaliselt sisse logimist peate veel kord kasutaja kustutamisega nõustuma.
  8. Teie kasutaja on kustutatud.

Sama e-posti aadressi saab nüüd kasutada uue kasutaja lisamiseks.